2011. júnus. A Regéci vár palotaszárnyának déli részéna régészeti kutatások előtt állagvédelmi munkáklat indult.

A palota nyugati, udvari fala. az emeleten 4 db ablak nyoma látható. A földszinten 2 db ablak és 2 db ajtó maradt fenn. Aközépső ablak alatt lárszik a pince lejárój boltozott nnyílása.

A kiegészítések ábrázolása. A szürke felületeken kiegészítéseket, aláfalazásokat, kell készíteni. A munkálatok csak helyszíni művezetéssel végezhetők, ez a munkafázik nehezen ábrázolható terven. A jobb oldali ajtó kő keretét fa gerendával helyettesítenénk. Azért van erre szükség, mert a nagymértékű falpusztulás
csak a nyílás fölötti falszakasz újrafalazásával állítható meg. A sarok kváderköveit is nagy gonddal kell újra építeni. A felső szinten egy ablak visszaboltozása is látható. itt megvan az ablak mindkét oldal, és megmmaradt egy kő a boltozatból is. Az ajtó fölötti ablak kiromlásából és a megmaradt részletekből arra lehet következtetni,
hogy itt az ablak alatt nem teljes vastagságú volt a fal, beugrott az ablak alatt fülkeszerűen.

A falszakasz belső oldala. Az földszinten jól látható a boltozat indítás, több kő is fennmaradt, igazolva véleményünket. Sajnos a boltozat összedőlésekor a boltozat fölött falszakasz rongálódott. a felső szinten a visszaboltozandó ablaknál jól lárható a megmaradt boltozati kő.

A szürke felülettel csak jelöljük, hogy hol, milyen beavatkozásra van szükség. A nyílások kiegészítését úgy fogják elvéhezni, hogy a megmaradt részletek alapján deszkából kiraktunk egy sablont, ami alapján el lehet kezdeni a falazást.